GPS

Budući da smo sve staze odvozili s GPS uređajem, odlučili smo navedene podatake objaviti na internet stranicama. Uređaj osim za navigaciju, koristimo i za prikupljanje podataka o odvoženim stazama. Tako možemo s velikom preciznošću prikupiti podatke o svim bitnim točkama na stazi (križanja, skretanja, smještaj, trgovine, kulturno – povijesne vrijednosti, servisne informacije…).

GPS uređaj koristi se za satelitsku navigaciju. Uređaj prima signale sa satelita i uz pomoć njih izračunava vaš točan položaj i omogućava vam da se što jednostavnije snalazite u prostoru.

Objavili smo tri seta podataka koje možete koristiti uz svoj GPS uređaj, i to u tri različita formata zapisa. Objavljeni su podaci o prolaznim točkama (waypoint), trag koji generira GPS (tracklog) i stazu (route). Formati zapisa koje smo objavili prilagođeni su trima GPS programima (G7towin.exe, OziExplorer i MapSource).

Svi objavljeni GPS podaci na stranicama pripremljeni su s najvećom pažnjom.

Svaki nedostatak i netočnost koju primjetite molimo da nam javite, na E-mail: info@dalmatia-bike.com, kako bi upotpunili / ispravili podatke i tako osigurali što ugodniju vožnju biciklističkim stazama Srednje Dalmacije.

700 Sućuraj GPX
701 Deset uvala GPX
702 Humac GPX
704 Za UNESCO-M GPX