Tip staze: Asfalt

Voda život znači – FLOW

Početak još jedne rute pogodne za cestovne bicikle (ali i za sve ostale vrste) nalazi se na južnoj strani Modrog jezera. U smjeru zapada slijedi cestu prema Crvenom jezeru, najdubljem kraškom jezeru u Europi. Nastavlja se do akumulacijskog jezera Ričice, tzv. Zelenog jezera – već sami naziv govori sve o boji vode u jezeru. Prelaskom… Nastavi čitati »

Lovrečki stećci

Parkiralište u blizini Hotela “Zdilar” početna je točka još jedne isključivo asfaltne rute koja slijedi cestu kroz Proložac Donji prema Lovreću preko Dolića Drage. Cesta prolazi sjevernom stranom iznad jezera Galipovac odakle se pruža prekrasan pogled na imotsko polje i Prološko Blato. Nakon sela Nikolići i priključka na državnu cestu DC60, ruta skreće u smjeru… Nastavi čitati »

Srcem Polja

Ova isključivo asfaltna ruta s početkom u centru Prološca Donjeg, ide preko Luga, Šumeta, “Perinuše”, Kamenmosta do 11 km udaljenog mosta na Bublinu u Zmijavcima. Od Bublinskog mosta ruta skreće prema središnjem dijelu Imotskog polja te se preko Glavine Donje i pored hotela “Zdilar” i “Zelene katedrale”  pruža prema centru Prološca gdje joj je i… Nastavi čitati »

Tri polja

U zagrljaju boja i mirisa vrgorskih polja Rastok, Jezero i Bunina kroz koja vijuga rječica Matica na 47 kilometara dugoj cestovnoj stazi na kojoj se izmjenjuju lagani usponi i odmarajuća spuštanja očekuju vas očaravajuće vizure pitomih polja u kršu. Iz Vrgorca vas cestovna staza kreće spuštati put sela Banja i Orah, prateći rub polja Rastok,… Nastavi čitati »

Mate svjetskoga

Upustite se u pustolovinu i krenite stazom jednog od najvećih globetrottera svih vremena, Mate Svjetskog, Vrgorčanina koji je početkom 20. stoljeća u 19 godina neprekidnog putovanja samostalno otkrivao svijet prešavši preko 360.000 kilometara na pet kontinenata. Iznimno zahtjevna planinska biciklistička cestovna staza duga 51 km vodi vas od Vrgorca put Prapatnica i Matinih rodnih Stilja… Nastavi čitati »

Kadulja

Ovo je staza kao stvorena za zaljubljenike u cestovni biciklizam koji žele osjetiti prirodu. Staza kreće iz Bola te se uspinje u Gornji Humac pa se kroz prekrasne krajolike i autohtona Bračka naselja i Selačke zaseoke spušta prema Selcima i Sumartinu koji je najistočnije naselje na Braču. Iz Sutivana se penjemo prema Selcima a onda… Nastavi čitati »

Biokovo tour

Uspon do najvišeg vrha planine Biokovo Sv. Jure, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1762 m, ulazi u kategoriju zahtjevne i teške staze. Prosječno vrijeme potrebno za stizanje do vrha Sv. Jure je tri sata, ali sve ovisi o fizičkoj spremnosti i dobi vozača. Vozačima se preporučuje da posjeduju sigurne i provjerene bicikle s… Nastavi čitati »

Sv.Juraj

Ova 180,1 km duga cestovna biciklistička staza je najduža biciklistička staza na otoku Braču. Vodi vas do skoro svih naselja na otoku Braču te stoga s razlogom i nosi ime Sv. Jurja, zaštitnika otoka Brača. Staza je vrlo zahtjevna a svatko tko je uspije proći sa sigurnošću će moći reći kako je upoznao čitav Brač…. Nastavi čitati »

Sv.Jere

Cestovna biciklistička staza Sv. Jere, zaštitnika Pučišća, ukupne dužine 55,2 km zahtjevna je staza koja Vas vodi na istočnu stranu otoka Brača. Staza prolazi kroz Splitsku, Postira do Pučišća u kojima morate posjetiti Klesarsku školu. Nakon Pučišća kreće zahtjevan uspon prema Pražnicama te potom ugodna vožnja bračkom visoravni. Preporučujemo Vam da malo skrenete s rute… Nastavi čitati »

Sv.Josip

Biciklistička staza Sv. Josipa (45 km) je cestovna biciklistička staza koja Vas iz centra Supetra vodi na zapadnu stranu otoka Brača. Preko Miraca i Sutivana stižete do Ložišća – jednog od najljepših naselja otoka Brača kojim dominira zvonik župne crkve, remek djelo Supetranina i oca hrvatskog modernog kiparstva Ivana Rendića. Nastavite dalje cestom do Milne – prekrasne… Nastavi čitati »